Waarom Duokopen?

De Duokoop-regeling is ontwikkeld om het kopen van een woning sneller haalbaar te maken. Betrouwbaarheid, transparantie en integriteit zijn onze uitgangspunten. Duokoop is een een consument- en bankvriendelijke regeling.

Duokopen in 5 stappen

DUOKOOP, ZO WERKT ‘T

ZOEK EEN HUIS
MAAK EEN AFSPRAAK MET EEN MAKELAAR OF HYPOTHEEKADVISEUR
KIES DE HYPOTHEEK DIE BIJ JOU PAST
KOOP SAMEN MET DNGB JE NIEUWE HUIS. JIJ DE STENEN, WIJ DE GROND
JE PACHT NU DE GROND EN KUNT DEZE LATER KOPEN WANNEER HET JOU UITKOMT

Bespaar
op je maandlasten

ZO WERKT DUOKOOP

Duokoop is een consument- en bankvriendelijke vorm van institutioneel erfpacht. Bij gemeentelijk erfpacht is de overheid erfverpachter, maar bij Duokoop werkt het anders. Bij Duokoop is de erfverpachter een privaat beleggingsfonds met geld afkomstig van Europese pensioenfondsen, zogenaamd institutioneel erfpacht.

Consumentvriendelijk
Duokoop is consumentvriendelijk omdat het contract voor altijd is. De maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond (canon) wordt tussentijds niet herzien. Dat geldt ook voor de herziening van de grondwaarde na een bepaalde periode. Als je Duokoopt, betaal je maandelijkse canon. Deze canon wordt jaarlijks wel aangepast aan de inflatie en is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Bankvriendelijk
Ook voor de bank die jouw hypotheek verstrekt is het veilig dat de canon en/of grondwaarde niet tussentijds worden herzien. Het maakt de regeling transparant.

GROND KOPEN

Als je Duokoopt heb je altijd het recht om de grond te kopen van DNGB. Dit kan wanneer je wil en tegen een koopprijs die transparant is. Duokoop werkt namelijk met een vaste grondquote. Dit is de verhouding tussen de waarde van je grond ten opzichte van de totale waarde van je huis. De grondquote wordt bepaald op het moment dat je het contract afsluit.

De prijs waarvoor je de grond van DNGB kunt kopen staat daardoor in vaste verhouding tot de waardeontwikkeling van het huis, met een minimum prijs gelijk aan de oorspronkelijke grondwaarde. Dus als je huis meer waard is geworden, is je grond ook meer waard geworden. Jij hebt daar het meest voordeel van, want je huis is in verhouding meer waard dan de grond. Dus als je Duokoopt lever je een deel van je vermogensopbouw in, maar krijg je daar wel lagere netto woonlasten voor terug.

VOOR WIE?

Duokoop is toepasbaar voor alle type woningen, en is er alleen in combinatie met een NHG hypothecaire lening.

DE BELANGRIJKSTE PUNTEN OP EEN RIJTJE

Het erfpachtrecht is eeuwigdurend.

Er is een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond (het canonbedrag).

Dit canonbedrag wordt jaarlijks aangepast aan de inflatie.

De grond kan altijd door jou als erfpachter gekocht worden op basis van een vaste verhouding grond / totale waarde, de zogenaamde vaste ‘grondquote’.

Het kopen van de grond is een recht, geen plicht.

Duokoop is overdraagbaar bij verkoop van het huis.

HEB JE NIET GEVONDEN
WAT JE ZOCHT?

Kijk bij de veelgestelde vragen
of neem contact op met
een intermediair bij jou in de buurt.

Duokoop is een geregistreerd merk van DNGB

Top