ZO WERKT
DUOKOOP
ZO WERKT
DUOKOOP

play
Heb je geen wifi, of lees je liever?
Je kunt ook lezen hoe Duokoop werkt.Je kunt ook lezen hoe Duokoop werkt.

DE NIEUWE MANIER
OM JE HUIS TE KOPEN

Duokoop is ontwikkeld zodat meer mensen een huis kunnen kopen. Door je huis te kopen met Duokoop passen er meer huizen binnen je budget, en zijn je maandlasten vaak lager.

Jij het huis
Je koopt het huis zelf, gewoon met een hypotheek.
Wij de grond
Wij kopen de grond. Voor het gebruik van de grond betaal je een maandelijkse vergoeding.

JOUW VOORDEEL

Hogere koopcapaciteit
Je hebt alleen een hypotheek voor het huis, en niet voor de grond nodig. De waarde van de grond wordt bepaald door een register taxateur (NVRT). De grondwaarde bedraagt maximaal 50% van de marktwaarde van de woning. Omdat je geen aflossing hebt op de grond, hou je meer besteedbaar inkomen over. Dit kan je gebruiken voor een luxer leven of kan je gebruiken om te investering in een grotere woning. Jij bepaald!
Lagere maandlasten
Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, dat heet canon. Dit bedrag mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. De canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie, niet herzien, daardoor sta je niet voor onverwachte kosten. Je netto maandlasten zijn met Duokoop lager dan wanneer je het zelfde huis zou kopen zonder Duokoop.
Meer woningen met NHG
Doordat je koopt met Duokoop heb je alleen een hypotheek voor het huis (en niet voor de grond) nodig, Hierdoor kan je de woning met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tot maximaal € 290.000 financieren (als je inkomen dit uiteraard toelaat). Het DNGB fonds koopt de grond voor maximaal € 290.000 (ook uiteraard afhankelijk van je inkomen) welke jij vervolgens gaat pachten. Duokoop kan worden toegepast voor woningen tot € 580.000,-. met NHG in combinatie met Duokoop. Hierdoor ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare financiering. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. In het geval je relatie stopt, je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt of je partner is overleden, is NHG een vangnet waarop je kunt vertrouwen. Wil je meer informatie over NHG klik dan hier.
Niet afhankelijk van huur
Als je een huis huurt bouw je geen kapitaal op, en het is vaak duurder dan kopen. Maar een koophuis is niet voor iedereen haalbaar. Duokoop brengt daar verandering in. Je komt sneller in aanmerking voor een koophuis en bent daardoor niet afhankelijk van huurhuizen.
ⓘ Meer info over jouw voordeel »
 

BESPAAR OP JE
MAANDLASTEN
MET DUOKOOP

Gebruik van de grond

Je mag de grond gebruiken zoals je maar wilt. Wil je een boom planten of een schuurtje bouwen? Geen probleem!

JE MAG DE GROND
GEBRUIKEN ZOALS
JE MAAR WILT

DE GROND ALSNOG KOPEN OF VERHUIZEN

De grond later alsnog kopen
Je mag de grond erbij kopen wanneer je maar wilt, maar het hoeft niet. De prijs waarvoor je de grond kunt kopen is transparant. Want die staat in vaste verhouding met de waardeontwikkeling van de woning.
Je woning later weer verkopen
Als je de woning ooit weer wilt verkopen kan de koper er voor kiezen het Duokoop-contract onveranderd over te nemen. Dit kan interessant zijn als de hypotheekrente bij verkoop bijvoorbeeld 8% per jaar bedraagt en als het Duokoop contract door inflatie dan bijvoorbeeld 4% bedraagt. De koper kan ook de volledige woning kopen, dan koopt hij het huis van jou en de grond van ons. Wij moet als jij dat wilt de grond leveren. Alles komt samen bij de notaris en de koper koopt weer het geheel. Heel simpel! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verkoop van je huis. Vaak wordt een huis dat met Duokoop wordt aangeboden juist sneller verkocht.
ⓘ Meer info over grond kopen en verhuizen »

WE ZIJN ER OOK
VOOR VERKOPERS

WE ZIJN ER
OOK VOOR
VERKOPERS

Door je huis in de verkoop te zetten met Duokoop kunnen meer mensen jouw huis kopen. Benieuwd wat Duokoop voor jou kan betekenen?

Je huis sneller verkopen? »

WELKE HUIZEN KUN JE DUOKOPEN?

Duokoop is toepasbaar voor alle type woningen. Het maakt niet uit of het een appartement, eengezinswoning, vrijstaand huis of nieuwbouw woning is. Duokoop is alleen verkrijgbaar in combinatie met een NHG hypotheek.
ⓘ Meer info over de vereisten van Duokoop »

JE KUNT BIJNA
ELK HUIS
DUOKOPEN

JE KUNT BIJNA
ELK HUIS
DUOKOPEN

JE KUNT BIJNA
ELK HUIS
DUOKOPEN

WAAR KOMT HET GELD VANDAAN?

Duokoop is een consument- en bankvriendelijke vorm van institutioneel erfpacht . Bij gemeentelijk erfpacht is de overheid erfverpachter , maar bij Duokoop werkt het anders. Bij Duokoop is de erfverpachter een privaat beleggingsfonds met geld afkomstig van Europese pensioenfondsen.
ⓘ Meer info over ons »

ONAFHANKELIJK ADVIES

Wij willen dat je als klant goed en eerlijk advies krijgt over één van de grootste aankopen van je leven. Daarom werken wij uitsluitend met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Deze hypotheekadviseurs kijken naar jouw persoonlijke situatie en kunnen je helpen om er achter te komen of Duokoop iets voor jou is. En ze kunnen je helpen met het zoeken naar een bijpassende hypotheek. Wij helpen je met een gratis orïentatiegesprek en kunnen je in contact bengen met een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

VOORDELEN DUOKOOP

 • Er passen meer woningen binnen je budget. Grotere keuze dus.
 • Een koopwoning komt sneller binnen je bereik, je hebt minder eigen geld nodig.
 • Je krijgt het grootste gedeelte (gemiddeld 2/3) van de waardeontwikkeling van de woning.
 • De canon is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daarnaast geniet je een korting op de hypotheekrente vanwege de NHG garantie.
 • Je netto maandlasten zijn met Duokoop meestal lager dan wanneer je het zelfde huis zou kopen zonder Duokoop.
 • De canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie , nooit herzien.(stel je canon is nu € 100,- bruto per maand, dan betaal je bij een inflatie van 2% volgend jaar € 102 per maand).
 • Je kunt je woning aanpassen/verbouwen zoals je maar wilt (net als bij volledig eigendom).
 • Door met Duokoop te kopen kan een woning van € 580.000 worden gekocht met het NHG vangnet.
 • We werken met een vaste grondquote, dit maakt de regeling transparant.
 • De grond kan op elk moment (waneer jij dat wilt) kopen.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

DUOKOPEN IN 5 STAPPEN

 1. Bereken hoeveel je kunt Duokopen.
 2. Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek. Daarna brengen we je in contact met een hypotheek adviseur, bekend met de Duokoop-regeling.
 3. Kies de hypotheek die bij jou past, samen met een hypotheek adviseur.
 4. Koop samen met Duokoop je nieuwe huis.
 5. Je pacht nu de grond en kunt deze later kopen
  wanneer het jou uitkomt.

HEB JE NIET GEVONDEN
WAT JE ZOCHT?

Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact op voor een gratis telefonisch oriëntatie gesprek.