ZO WERKT
DUOKOOP

play
Heb je geen wifi, of lees je liever?
Je kunt ook lezen hoe Duokoop werkt.

DE NIEUWE MANIER
OM JE HUIS TE KOPEN

Duokoop is ontwikkeld zodat meer mensen een huis kunnen kopen. Door je huis te kopen met Duokoop vergroot je je koopcapaciteit. Daardoor vallen er meer huizen binnen je budget.

JIJ HET HUIS
Je koopt het huis zelf, gewoon met een hypotheek.
WIJ DE GROND
Wij kopen de grond. Voor het gebruik van de grond betaal je een maandelijkse vergoeding.
Maandlasten
Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, dat heet canon. Dit bedrag mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. Je netto maandlasten zijn met Duokoop meestal lager dan wanneer je zou kopen zonder Duokoop.
Verandert de canon in de loop van de tijd?
Nee, de canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie, nooit herzien.
 

VERLAAG JE
MAANDLASTEN
MET DUOKOOP

BESPAAR OP JE
MAANDLASTEN
MET DUOKOOP

Hoe wordt de waarde van de grond bepaald?
Een onafhankelijke taxateur bepaalt hoeveel de grond waard is. Meestal is dat ongeveer 1/3 van de totale waarde van de woning.
Hoe mag je de grond gebruiken?
Je mag de grond gebruiken zoals je maar wilt. Wil je een boom planten of een schuurtje bouwen? Geen probleem!
Wat doen wij met de grond?
De grond word gekocht als een belegging. Wij kunnen niet bepalen hoe jij de grond mag gebruiken of wat jij ermee mag doen.
Kun je de grond later alsnog kopen?
Zeker, je mag de grond kopen wanneer je maar wilt, maar het hoeft niet. De prijs waarvoor je de grond kunt kopen is transparant. Die staat in vaste verhouding met de waardeontwikkeling van de woning.
Grondquote
Wij werken met een vaste grondquote. Dit is de verhouding tussen de waarde van de grond en de totale waarde van het huis. Als de grond 1/3 van de totale waarde van het huis is, heb je dus een grondquote van 33%. De grondquote wordt bepaald op het moment dat je het Duokoop-contract afsluit. Het voordeel hiervan is dat je weet waar je aan toe bent, de grondquote word later niet meer herzien.
Je woning later weer verkopen
Als je de woning ooit weer wilt verkopen kan de koper er voor kiezen het Duokoop-contract onveranderd over te nemen. De koper kan ook de volledige woning kopen, dan koopt hij het huis van jou en de grond van ons. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verkoop van je huis.

JE MAG DE GROND
GEBRUIKEN ZOALS
JE MAAR WILT.

Welke huizen kun je Duokopen?
Duokoop is toepasbaar voor alle type woningen. Het maakt niet uit of het een appartement, eengezinswoning of vrijstaand huis is. Duokoop is alleen verkrijgbaar in combinatie met een NHG hypotheek.
Nationale hypotheek garantie (NHG)
NHG is een door de overheid ingestelde regeling die huizenkopers beschermt. De meeste banken belonen deze garantie met een lage hypotheekrente. NHG is beschikbaar voor woningen tot €265.000. Maar doordat je met Duokoop alleen een hypotheek voor het huis (zonder de grond) nodig hebt, kun je duurdere woningen toch met NHG financieren. Je kunt nu een woning tot €415.0 00 met NHG financieren.
Waar komt het geld voor de grond vandaan?
Duokoop is een consument- en bankvriendelijke vorm van institutioneel erfpacht . Bij gemeentelijk erfpacht is de overheid erfverpachter , maar bij Duokoop werkt het anders. Bij Duokoop is de erfverpachter een privaat beleggingsfonds met geld afkomstig van Europese pensioenfondsen.
Altijd advies van een onafhankelijk adviseur
Wij willen dat je als klant goed en eerlijk advies krijgt over één van de grootste aankopen van je leven. Daarom werken wij uitsluitend met onafhankelijke hypotheekadviseurs. Deze hypotheekadviseurs kijken naar jouw persoonlijke situatie en kunnen je helpen om er achter te komen of Duokoop iets voor jou is. En ze kunnen je helpen met het zoeken naar een bijpassende hypotheek. Wij helpen je met een gratis orïentatiegesprek en kunnen je in contact bengen met een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.
Neem contact op »

VOORDELEN DUOKOOP

 • Er passen meer woningen binnen je budget. Grotere keuze dus.
 • Een koopwoning komt sneller binnen je bereik, je hebt minder eigen geld nodig.
 • Je krijgt het grootste gedeelte (gemiddeld 2/3) van de waardeontwikkeling van de woning.
 • De canon is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daardoor zijn je netto maandlasten meestal lager dan bij kopen zonder Duokoop.
 • Je kunt je woning aanpassen/verbouwen zoals je maar wilt (net als bij volledig eigendom).
 • Duokoop brengt meer woningen in aanmerking v oor NHG. Z o profiteer je bij duurdere woningen toch van een lagere hypotheekrente.
 • We werken met een vaste grondquote, dit maakt de regeling transparant.
 • De grond kan op elk gewenst moment alsnog worden gek ocht. Je loopt niet meer financieel risico dan bij kopen.

NADELEN DUOKOOP

 • Je profiteert niet van de waardeontwikk eling over de grond (gemiddeld circa 1/3 deel van de totale waardeontwikkeling).
 • De canon wordt jaarlijks aangepast aan de inflatie . Als de inflatie stijgt, stijgt de canon ook.
 • Een aflossingshypotheek heb je na 30 jaar afbetaald. Met Duok oop betaal je na 30 jaar nog steeds canon over de grond.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

DUOKOPEN IN 5 STAPPEN

 1. Bereken hoeveel je kunt Duokopen.
 2. Neem contact met ons op voor een gratis
  oriëntatiegesprek. Daarna brengen we je
  in contact met een onafhankelijke adviseur.
 3. Kies de hypotheek die bij jou past, samen met een onafhankelijk adviseur.
 4. Koop samen met Duokoop je nieuwe huis.
 5. Je pacht nu de grond en kunt deze later kopen
  wanneer het jou uitkomt.

WE ZIJN ER OOK
VOOR VERKOPERS

WE ZIJN ER
OOK VOOR
VERKOPERS

Door je huis in de verkoop te zetten met Duokoop kunnen meer mensen jouw huis kopen. Benieuwd wat Duokoop voor jou kan betekenen?

HEB JE NIET GEVONDEN
WAT JE ZOCHT?

Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact op voor een gratis telefonisch oriëntatie gesprek.