JOUW VOORDEEL
Hogere koopcapaciteit
Omdat je met Duokoop alleen een hypotheek voor het huis, en niet voor de grond nodig hebt, passen er meer huizen binnen je budget. De waarde van de grond wordt bepaald door een register taxateur (NRVT). De grondwaarde bedraagt maximaal 50% van de marktwaarde van de woning.
Responsive imageResponsive imageResponsive image
Lagere maandlasten
Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, dat heet canon. Dit bedrag mag je aftrekken van de inkomstenbelasting. De canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie, niet herzien. Daardoor sta je niet voor onverwachte kosten. Je netto maandlasten zijn met Duokoop meestal lager dan wanneer je hetzelfde huis zou kopen zonder Duokoop. De maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond (canon) wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie, nooit herzien. Stel, je canon is nu € 100,- bruto per maand, dan betaal je bij een inflatie van 2% volgend jaar € 102 per maand).
Responsive imageResponsive imageResponsive image
Meer woningen met NHG
Meer woningen met NHG Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) krijg je korting op de hypotheekrente. Ook beperk je de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. Als je relatie stopt, je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt of je partner is overleden, is NHG een vangnet waarop je kunt vertrouwen.

Wil je meer informatie over NHG? Klik dan hier.
Responsive imageResponsive imageResponsive image
Niet afhankelijk van huur
Niet afhankelijk van huur Als je een huis wilt, is het verstandig goed uit te zoeken wat voor jou de beste oplossing is. Als je huurt, bouw je geen kapitaal op. En huren is vaak duurder dan kopen. Verder zijn er minder huurhuizen beschikbaar dan koophuizen. Het voordeel is wel dat je de huur meestal op korte termijn kunt opzeggen. Als je een huis koopt kan dat niet. Dan moet je wachten tot er een koper is en tot die tijd elke maand je maandlasten betalen.

Bij een gewone hypotheek is al het bezit van jou. Met Duokoop zijn alleen de stenen van jou en pacht je de grond. Je hebt daardoor minder maandlasten.

Met zowel kopen als Duokopen bouw je kapitaal op en heb je een fiscaal voordeel. Je bouwt met Duokoop minder kapitaal op, maar je hebt maandelijks meer te besteden en je komt sneller in aanmerking voor een koophuis.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, je hypotheekadviseur helpt je uit te zoeken wat het beste bij je past.
Responsive imageResponsive imageResponsive image« Ga terug naar Zo werkt ‘t