JOUW VOORDEEL
Hogere koopcapaciteit
Omdat je met Duokoop alleen een hypotheek voor het huis, en niet voor de grond nodig hebt, passen er meer huizen binnen je budget.
Responsive imageResponsive imageResponsive imageBereken jouw koopcapaciteit »
Lagere maandlasten
Je netto maandlasten zijn met Duokoop meestal lager dan wanneer je het zelfde huis zou kopen zonder Duokoop.
Responsive imageResponsive imageResponsive imageBereken jouw maandlasten »
Meer woningen met NHG
Doordat je koopt met Duokoop heb je alleen een hypotheek voor het huis (en niet voor de grond) nodig, Hierdoor kan je de woning met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tot maximaal € 290.000 financieren (als je inkomen dit uiteraard toelaat). Het DNGB fonds koopt de grond voor maximaal € 290.000 (ook uiteraard afhankelijk van je inkomen) welke jij vervolgens gaat pachten. Duokoop kan worden toegepast voor woningen tot € 580.000,-. met NHG in combinatie met Duokoop. Hierdoor ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare financiering. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst. In het geval je relatie stopt, je arbeidsongeschikt of werkeloos raakt of je partner is overleden, is NHG een vangnet waarop je kunt vertrouwen. Wil je meer informatie over NHG klik dan hier.
Responsive imageResponsive imageResponsive image
Niet afhankelijk van huur
Als je een huis wilt, is het verstandig goed uit te zoeken wat voor jou de beste oplossing is. Als je huurt, bouw je geen kapitaal op. En huren is vaak duurder dan kopen. Verder zijn er minder huurhuizen beschikbaar dan koophuizen. Het voordeel is wel dat je de huur meestal op korte termijn kunt opzeggen. Als je een huis koopt kan dat niet. Dan moet je wachten tot er een koper is en tot die tijd elke maand je maandlasten betalen.

Bij een gewone hypotheek is al het bezit van jou. Met Duokoop zijn alleen de stenen van jou en pacht je de grond. Je hebt daardoor minder maandlasten.

Met zowel kopen als Duokopen bouw je kapitaal op en heb je een fiscaal voordeel. Je bouwt met Duokoop minder kapitaal op, maar je hebt maandelijks meer te besteden en je komt sneller in aanmerking voor een koophuis.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, je hypotheekadviseur helpt je uit te zoeken wat het beste bij je past.
Responsive imageResponsive imageResponsive image
« Ga terug naar Zo werkt ‘t