VEELGESTELDE VRAGEN

WAT ZIJN DE VEREISTEN?

Duokoop is verbonden aan strikte criteria met betrekking tot je inkomen en de woning. Zo worden de maximale woonlasten criteria van de NIBUD en de Nationale Hypotheek Garantie gehanteerd om je inkomen te toetsen. Daarnaast is het Duokoop-contract alleen af te sluiten in combinatie met een NHG hypothecaire lening. Voor overige criteria verwijzen wij je naar een hypotheekadviseur in de buurt die bekend is met Duokoop.

In principe voor elk woonhuis en appartement binnen de geldende criteria, waaronder bijvoorbeeld de eis dat de erfpachter de woning bewoont en er een schoongrondverklaring is. Daarnaast mag de grondquote (de verhouding grondwaarde / koopsom totale waarde) niet groter zijn dan 50%. Voor overige criteria verwijzen wij je naar een hypotheekadviseur in de buurt die bekend is met Duokoop.

Duokoop houdt rekening met de criteria die de banken hebben geformuleerd voor het verstrekken van een hypothecaire lening op erfpacht. Duokopen is alleen toepasbaar in combinatie met een NHG hypothecaire lening. Veel banken accepteren Duokoop. Wil je weten welke banken Duokoop op dit moment accepteren? Vraag dit dan aan jouw hypotheekadviseur.

Ja.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ?

Stel je vraag aan één van onze medewerkers.
Contact opnemen »