VEELGESTELDE VRAGEN

HUIS VERKOPEN MET DUOKOOP

Duokoop zorgt ervoor dat meer mensen jouw huis kunnen kopen. We leggen het uit met een voorbeeld.

Stel: Je hebt een woning te koop gezet met een vraagprijs van 200.000 euro. Als een koper deze woning volledig wil financieren met een hypotheek heeft hij een inkomen nodig van ongeveer 47.000 euro per jaar.

Door de woning met Duokoop te koop zetten kan de vraagprijs flink omlaag! Als de waarde van de grond gelijk is aan 70.000 euro, kan je de woning te koop zetten met een nieuwe vraagprijs van 130.000 euro. Deze lagere vraagprijs trekt meer potentiële kopers. Jouw woning krijgt dus veel meer aandacht!

Een koper kan altijd zelf kiezen of hij de woning met of zonder Duokoop wil kopen. Als hij de woning met Duokoop wil kopen, moet hij wel canon betalen voor het gebruik van de grond. Bij een vraagprijs van 130.000 en een jaarlijkse canon van 2.765 euro, heeft een koper een inkomen nodig van ongeveer 44.000 euro per jaar.

Dus met Duokoop kunnen meer mensen jouw woning kopen! Deze voorbeeldberekening is gemaakt op basis van een hypotheekrente van 2,5% en aankoopkosten van 4%.

---

Dus: waarom zou je je huis verkopen met Duokoop? Omdat veel meer mensen het dan kunnen kopen. En daardoor gaat het verkopen een stuk sneller!

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ?

Stel je vraag aan één van onze medewerkers.
Contact opnemen »