Duokoop tijdelijk niet beschikbaar

2021-06-01

Begin 2019 hebben wij ons eerste fonds gelanceerd. Duokoop is heel positief ontvangen door de markt en is een groot succes geworden. Het aantal transacties was zo groot dat er eind 2020 geen ruimte meerwas binnen fonds I.


Duokoop heeft inmiddels meer dan 1.000 gezinnen aan een betaalbare koopwoning geholpen. In 2020 startten wij degesprekken met onze funding partners voor Fonds II. De juridische structuur werd uitgewerkt inclusief een ruling vande Belastingdienst en goedkeuring voor het nieuwe fonds van de toezichthouders. Ondanks dat alles klaar was hebbenwij de lancering stop gezet. Reden hiervoor is een last minute eis van de beoogde belegger om de canon significant teverhogen. Dit was voor ons niet bespreekbaar.


Gelukkig is er ook goed nieuws. DNGB heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met een internationale financiĆ«le instelling. Hiermee kunnen wij onze klanten een significant lagere canon bieden dan het huidige canonpercentage van 3%. Dus een grotere koopcapaciteit voor de consument. Bovendien zal deze canon een vast percentage hebbenvoor de eerste 10 jaar. Dus geen jaarlijkse verhoging met inflatie. Daarnaast is de beoogde omvang vele male groterwaardoor wij duizenden starters en doorstromers kunnen helpen met de aankoop van een woning.


Wij zijn nu druk bezig met het afronden van dit traject en verwachten dat het uitwerken van de details ongeveer 3maanden zal duren. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen wij na de zomervakantie Duokoop 2.0 gaan aanbieden.

Nog even geduld en dan kunnen we met Duokoop 2.0 weer doen wat we het liefst doen: starters en jonge doorstromershelpen aan een passende woning.