DE GROND ALSNOG KOPEN OF JE HUIS VERKOPEN
De grond alsnog kopen
Wanneer je gebruik maakt van Duokoop kun je de grond erbij kopen wanneer je maar wilt, maar het hoeft niet.
Grondquote
De prijs waarvoor je de grond kunt kopen is transparant. De waarde van de grond staat namelijk in vaste verhouding met de waardeontwikkeling van het huis. Dit noemen we de grondquote.

Als de grond 1/3 van de totale waarde van de woning is, heb je dus een grondquote van 33%. De grondquote wordt vastgesteld op het moment dat je het Duokoop-contract afsluit. De grondquote wordt later niet meer herzien, daardoor weet je altijd waar je aan toe bent.

Mocht je investeringen aanbrengen in je woning en je kunt dit aantonen door middel van een taxatie, dan wordt daar rekening mee gehouden. Op deze manier profiteer alleen jij van de waardevermeerdering door bijvoorbeeld een uitbouw of een nieuwe badkamer.
Responsive imageResponsive imageResponsive image
Je woning later weer verkopen
Als je de woning ooit weer wilt verkopen kan de koper er voor kiezen het Duokoop-contract onveranderd over te nemen. Dit kan interessant zijn als de hypotheekrente bij verkoop bijvoorbeeld 8% per jaar bedraagt en als het Duokoop contract door inflatie dan bijvoorbeeld 4% bedraagt. De koper kan ook de volledige woning kopen, dan koopt hij het huis van jou en de grond van ons. Wij moeten, als jij dat wilt, de grond leveren. Alles komt samen bij de notaris en de koper koopt het geheel. Heel simpel! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verkoop van je huis. Vaak wordt een huis dat met Duokoop wordt aangeboden juist sneller verkocht.

Lees hier over de voordelen van je huis te koop zetten met Duokoop
Anders dan gemeentelijk erfpacht
Dit kenmerk van Duokoop is een zeer belangrijk en positief verschil met de meeste vormen van gemeentelijk erfpacht waarbij de koper niet een kooprecht op de grond heeft.
« Ga terug naar Zo werkt ‘t