Willem en Andrea uit Limburg

Nadat we eind 2018 stopten als Gezinshuisouders bij een jeugdzorginstelling in Midden Limburg moesten wij (Willem en Andrea) samen met onze 3 eigen kids ook op zoek naar een andere woning aangezien we in een bedrijfshuis woonden op het terrein van de jeugdzorginstelling zelf.


We wilden als gezin maar op 1 plaats ons ‘Nieuwe’ ingeslagen leven invulling geven en dat was in het schitterende plaatsje aan de maas genaamd Wessem. In Wessem stond een mooie al jaren leegstaande oude maar verwaarloosde hoeve dicht aan het water die nog volledig gerenoveerd diende te worden. Dit was ons ideale droomhuis. Nadat we bij de makelaar geweest waren en onze interesse hadden geuit gingen we naar onze bank. Tot onze grote schrik konden we niet genoeg lenen om onze droom te realiseren, ook andere banken zagen er geen heil in en wezen ons af. De periode die daarna volgde was stressvol en onzeker, we moesten immers het bedrijfshuis verlaten. In December 2018 kwam ik uit op de website van Duokoop, met mijn vooroordeel al klaar besloot ik toch hun calculator te gebruiken en het eindresultaat bezorgde me kippenvel, volgens de website van Duokoop was de aankoop mogelijk. De dagen erna liet het idee ons niet los en na wat rondkijken op het internet omtrent deze organisatie werden we steeds enthousiaster.


Halverwege december 2018 kwam voor de eerste keer een hypotheekadviseur bekend met Duokoop langs bij ons en luisterde naar ons wanhopige verlangen naar het huis in Wessem. Na een verhelderend gesprek en wat rekenwerk te hebben doorgenomen was de conclusie dat we het huis zouden moeten kunnen kopen en verbouwen samen met Duokoop. De adviseur is vervolgens aan de slag gegaan met alle betrokken partijen en voor ons was de tijd van afwachten aangebroken, werkelijk alles werd verzorgd door hem.


De bedrijfswoning was nodig voor jeugdzorg en haast was geboden, dat wist ook de Duokoop adviseur en eind januari was eigenlijk alles al geregeld, de hypotheek, het bouwdepot en zelfs andere financiële adviezen heeft hij ons gegeven waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt waardoor onze maandlasten beduidend lager zijn geworden. Begin februari hadden wij daadwerkelijk de sleutel van onze hoeve in Wessem in handen en kon de verbouwing beginnen die 10 april 2019 was afgerond en de verhuizing kon beginnen. Mijn vrouw en ik praten heel open over onze ervaring met Duokoop met anderen, krijgen ook vaak de vraag, is dat nu wel verstandig, want het is niet volledig van jou is dan het veel gestelde oordeel. Wij zien echter alleen voordelen, wij hebben een duurder huis kunnen aanschaffen wat we anders nooit hadden kunnen kopen. Onze maandlasten zijn lager dan bij een ‘klassieke’ hypotheek. We hebben ook gewoon NHG en mochten we hier ooit weg willen kunnen we net zoals bij elk andere hypotheek gewoon verkopen. Verder heb je altijd de mogelijkheid de grond terug te kopen op een later tijdstip. In onze ogen hadden we zonder Duokoop niet ons droomhuis kunnen kopen en verbouwen en dat beseffen wij ons iedere keer als de deur van ons paleisje zich voor ons opent.
Willem en Andrea Spoor, Wessem Limburg


Deel dit artikel op social media