Tom uit Venlo
Mijn naam is Tom, 32 jaar oud. Ik ben slager/poelier in Venlo. Ik ben sinds augustus 2020 eigenaar van een huis in Venlo. Dit huis heb ik gekocht met hulp van Duokoop. 

Na ongeveer 7 jaar in een koopappartement gewoond te hebben vond ik het tijd voor verandering. Dit vanwege meerdere omstandigheden: vrienden die in de buurt woonden zijn verhuisd, de buurt waarin ik woonde ging voor mijn gevoel qua sfeer behoorlijk achteruit en ik was toe aan een rustige buurt waar ik 's nachts gewoon een volledige nacht kon slapen zonder wakker geschreeuwd te worden. Tijd om te ori├źnteren op de huizenmarkt en vooral de mogelijkheden op financieel gebied.

Ik had niet veel wensen wat betreft een nieuwe woning. Het belangrijkste voor mij was de buurt. Gevoelsmatig zou ik me beter thuis moeten voelen in een huis dan in het appartement. Dit betekende voornamelijk een rustige omgeving, liefst dichter bij mijn vrienden en ouders en minimaal een beetje tuin. Door zelf een beetje te gaan tellen (inschatten overwaarde appartement, opgebouwde waarde spaarhypotheek en vanwege de lage rente de mogelijk verkrijgbare hypotheek) heb ik een goed idee gekregen van wat de mogelijkheden waren. Om dit wat concreter vorm te geven heb ik contact opgenomen met de hypotheekadviseur die me ook destijds geholpen heeft met de aankoop van het appartement. Toen ik zijn contactgegevens zocht op de website kwam ik Duokoop tegen. De adviseur was de enige in de regio die hierin adviseerde, dus bij het eerste gesprek heb ik meteen geïnformeerd naar de mogelijkheden. Bleek dat hij zijn eigen zoon ook heeft geholpen met de aankoop van een huis in combinatie met Duokoop. Het gevoel was voor mij dus meteen goed. Nu nog een geschikte woning vinden.

Na enkele bezichtigingen (voor zover je die kon krijgen, de woningmarkt explodeerde in die tijd volledig en veel woningen waren al verkocht voordat je een bezichtiging kon plannen) terechtgekomen bij mijn huidige woning. Een rijtjeshuis, op 300 meter van mijn ouders, in een rustige straat en op loopafstand van station, centrum van de stad en veel vrienden. Hoewel het huis aan modernisering toe is en (bleek achteraf) de vorige bewoners niet bijzonder veel hebben gedaan aan onderhoud had ik toch een goed gevoel. Na de eerste bezichtiging bleek dat ik zelfs met Duokoop niet helemaal aan de vraagprijs kon voldoen. Ik heb de makelaar gebeld voor een tweede bezichtiging, onder voorwaarde dat er 8000 euro van de vraagprijs af kon. Tegen mijn verwachting in gingen de bewoners akkoord. Zodoende ging het balletje rollen.

Een half jaar later, terugkijkend op hoe de aankoop is verlopen, heb ik geen seconde spijt gehad. Ik ben tot rust gekomen, heb een leuk huis met tuin in een rustige omgeving dat mede dankzij Duokoop voor mij (alleenstaand, geen relatie of kinderen) betaalbaar is gebleken. Mijn vaste lasten zijn dankzij Duokoop en de lage rente honderden euro's lager dan in het appartement, zelfs met een verschil van bijna 70.000 euro in aanschaf. Genoeg ruimte om te besparen en de komende jaren het huis volledig naar mijn smaak aan te passen.

Voor iedereen die overweegt een nieuwe woning aan te schaffen zou ik zeker kijken naar de mogelijkheden van Duokoop. Er is misschien meer mogelijk dan je in eerste instantie zou verwachten en bij de zoektocht naar je droomhuis kan het misschien net de doorslag geven.


Deel dit artikel op social media