Max van Domburg uit Tilburg

Als 26-jarige alleenstaande starter wil je een leven en een vermogen op gaan bouwen. Voor mij betekent dat, dat ik absoluut niet wilde gaan huren. Dat zou namelijk betekenen dat ik de helft van mijn maandinkomen maandelijks kwijt ben en vervolgens geen vermogen opbouw. Maar iets bestaands kopen onder de € 200.000 is in Tilburg ook niet leuk. Of je woont in een wijk waar je absoluut niet wilt wonen, of je woont erg klein of in iets ouds. Daarom was duo koop i.c.m. nieuwbouw voor mij echt een uitkomst. Ik heb nu een splinternieuw appartement, helemaal naar mijn smaak en met maandelijkse lasten die ik makkelijk aan kan. En het mooie van alles is dat ik nu investeer in een eigen woning. 

Jongeren tussen de 25 en 30 jaar willen echt niet huren, want dat is een levensfase waarin je een eigen leven op gaat bouwen. De meesten hebben een opleiding afgerond en zijn net aan het werk. Dan wil je geld sparen en investeren in je toekomst en niet maandelijks huur weggooien.

Vaak is de maandelijkse hypotheek die je kwijt bent ook nog eens lager dan de huurprijs die de meesten betalen. 

Dus als je in de gemeente Tilburg meer mogelijk willen maken voor jongeren, dan zou ik zeker meer met duo koop gaan werken en minder met huur. 


Deel dit artikel op social media