Kenneth’s column: “Wat gaat goed en wat kan beter?”
2019-06-19Auteur: Kenneth van Kamperdijk

Ik zit op kantoor en spreek een adviseur uit het hoge noorden. “In mijn werkgebied hebben mijn cliënten Duokoop niet nodig hoor!” zegt hij.

Ik vraag mijzelf af: hoe kan dat nu? Waarom hebben de inwoners van het hoge noorden allemaal een andere woonwens dan de rest van Nederland?

Theoretisch zou het kunnen natuurlijk, maar ik vraag toch maar even door. “Waarom hebben jouw cliënten Duokoop niet nodig?” vraag ik.

De adviseur begint zijn betoog: “Mijn cliënten financieren niet op 100% inkomsten/lasten, maar altijd daar onder. Als ze toch geld tekort komen krijgen ze dat altijd van hun familie. “Oké, bedankt voor de informatie.” zeg ik. “Als je in de toekomst toch een casus hebt, dan kun je mij altijd bellen om je op weg te helpen.”

Na dit gesprek bel ik een andere adviseur. Ik ben namelijk bezig om alle 300 aangesloten adviseurs te bellen om ze te vragen wat er goed gaat en wat wij beter kunnen doen.

Een andere adviseur neemt op. Deze adviseur is nog maar 4 weken bij ons aangesloten en heeft zijn advieskantoor ook in het hoge noorden zitten. Hij vindt het leuk dat ik even bel en vertelt vol trots dat hij net zijn 3e Duokoop aanvraag heeft ingediend! Ik vraag hem hoe hij dit heeft gedaan, omdat zijn collega in het hoge noorden mij had verteld dat ze daar geen behoefte aan hebben.

“Gewoon altijd de klant het beste advies voorleggen.” zegt de adviseur. “Cliënten geven vaak aan dat ze lage maandlasten en zekerheid willen. Dit kan door middel van Duokoop in combinatie met NHG. Duokoop is hier uitermate geschikt voor en zorgt dat de klantwensen kunnen worden gerealiseerd.”

Conclusie: Het ligt niet aan de regio maar aan de productkennis over Duokoop, de creativiteit en de adviesvaardigheid van de adviseur. Spreekwoordelijk: “Onbekend maakt onbemind”.

Vragen over deze column?

Bel mij dan! 085 – 489 48 55 (ma/vr van 9:00 – 17:00)

Over de auteur
......
Kenneth van Kamperdijk
085 - 489 48 55kenneth@dngb.nl
Kenneth is Duokoop & Duowonen expert bij DNGB. Hij weet als geen ander wat er op de markt speelt, zowel bij consumenten als bij financieel adviseurs.

Deel dit artikel op social media