Bob van Grimbergen uit Berkel Enschot

Duokoop heeft het voor mij mogelijk gemaakt om een nieuwbouwappartement te kopen. Als starter op de woningmarkt is er in korte tijd veel veranderd. Een huis kopen is heel persoonlijk en het huis moet afgestemd zijn op de wensen en behoeften van de bewoner. Een huis of appartement wordt vaak gekocht met het oog op de toekomst.  Het is vaak de bedoeling om er 10 of 20 jaar in te wonen of zelfs langer. Een huis moet vooral rust brengen. Het hoort een plek te zijn waar je op het moment dat je de deur achter je dicht trekt, je op je gemakt voelt en kan ontspannen na een dag op het werk.


Tijdens mijn oriëntatie naar woningen heb ik breed gekeken. Ik heb er goed over na gedacht en ik heb veel bezichtigingen gedaan. Op het moment dat je ontzettend enthousiast bent geworden op een bepaalde woning komt al snel de vraag: kan ik het betalen en hoeveel geld wil ik ervoor lenen? Er zijn talloze instanties die daar goede informatie over kunnen geven maar de bomen reiken niet tot aan de hemel. Gelukkig zijn er projecten zoals Duokoop. De huizenmarkt is gericht op tweeverdieners toch zijn er steeds meer singles die ook graag een huis zouden kopen. Omdat landelijk gezien de gemiddelde koopprijs voor een woning boven € 300.000,- ligt, blijkt het voor veel alleenstaanden lastig om hier een hypotheek voor te krijgen. Door middel van Duokoop is het mogelijk om een hoger hypotheekbedrag voor de woning te krijgen omdat de grond geen eigendom wordt. Voor mij is dat een goede oplossing. Het geld dat ik leen kan ik volledig gebruiken voor de woning en na een bepaalde tijd, is er de mogelijkheid om de grond er alsnog bij te kopen.


Hierdoor werd het voor mij mogelijk om een nieuwbouwappartement te kopen waar relatief weinig onderhoud bij komt kijken en met betaalbare maandlasten. Ik raad Duokoop aan, aan vrienden en kennissen omdat je hierdoor een moderne, kwalitatief goede woning kunt kopen die jaren mee gaat.
Deel dit artikel op social media